Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vi vil alle gerne have en hæk, der gør naboen grøn af misundelse. Der findes dog mange forskellige meninger om, hvordan du bedst passer hækken og hvad der er det rette at gøre.

Vi har her forsøgt at samle en række gode råd som gør det lettere at holde din hæk flot og sund.

Læs med her!

hvornår skal hækken klippes?

Der er mange, der mener, at hækken skal klippes allerede i juni måned, mens andre mener, man skal vente til juli. Sidstnævnte fordi, at fugleunger der er fløjet fra deres rede.

Det er dog almindeligt vurderet, at hækklipning typisk er omkring juni eller juli, så det bedste råd er, at du holder øje med hækkens tilstand og vurderer ud fra den.

Det er en fordel at klippe hækken flere gange over sommeren, fordi du første gang gør et stort stykke arbejde, som vil gøre det lettere at klippe hækkene anden gang. Simpelthen fordi grenene ikke når at vokse sig så tykke og genstridige, at der skal bruges samme mængde knofedt.

Dette er naturligvis primært gældende for ligusterhæk or tjørnehæk.

Er din hæk derimod er for eksempel gran, skal den blot klippes en gang om året – for eksempel i april måned.

Hvilken type udstyr?

Det kan være svært at svare på, hvilken type hækklipper der er den bedste. Det afhænger nok mest af, hvilken type hæk, der er tale om – og ikke mindst den størrelse. Skal du klippe en lille hæk, er en hæksaks ganske fint til opgaven, mens en el- eller motordrevet maskine vil være bedre til den store hæk.

Husk dog at vælge en maskine, der ikke er for tung, da man ofte står med den over eller omkring skulderhøjden og nogle gange helt over hovedet.

Sørg ligeledes for at vælge en ledningsfri type, hvis du vælger en el-drevet da man hurtigt bliver træt af at flytte rundt på en ledning.

Hvordan klipper du hækken?

Der er stor forskel på, hvordan du udfører din hækklipning. Nogle vil gå til værks på øjemål, hvor de populært sagt tager den på rutinen, mens andre vil hænge en snor i vatter og klippe efter denne.

At man er erfaren, kan være en fordel, da man så kan vælge første metode og hurtigt få klippet hækken til, så den har en tilpas højde og bredde. Er man uerfaren, bør man dog anvende en snor for et godt resultat.

Hvis ikke, risikerer man at hækken bliver skæv.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here