Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Kender du det? Et hyggeligt hjem, men det lugter af røg! Det kan være, at du selv har røget i boligen, eller at du er flyttet ind i en bolig, hvor der tidligere har boet en ryger. Uanset er det ikke en rar lugt. Derfor kan du her læse en række råd til, hvordan du kan komme røglugten til livs!

Fjern røglugt fra dine møbler med natron

Ja – du læste rigtigt! Det er et gammelt trick at fjerne røglugt fra møbler med natron – og så er det både simpelt og billigt! Dejligt, ikke?

Sådan gør du:

Hæld en god mængde natron ud over dine møbler, og lad ingrediensen sidde i 30-50 minutter. Natronen fordeles nemmest, hvis du gør det med en si – så bliver det tilmed jævnt fordelt! Du kan også gnubbe natronen ekstra godt ind, og hvis det er gulvtæppet, der skal have en omgang, kan du med fordel trippe lidt rundt på gulvtæppet for at få natronen ekstra godt ned!

Vask med eddike

Andre bløde boliggenstande som fx gardiner, betræk og andet, der kan tåle en tur i vaskemaskinen, kan med fordel tage en tur heri med 500 ml. eddike. Endnu et billigt og simpelt trick!

Men det er ikke kun bløde ting, hvor eddike kan bruges til at fjerne røglugten. Røglugten sidder også ofte på væggen. Blandt 75% eddike med 25% og vask væggene med blandingen!

Løsningen der virker hver gang

Hvis du vil være helt sikker på at komme røglugten til livs, skal du dog kontakte professionelle. Det er ikke altid at man kan gøre-det-selv, når det kommer til røglugt. Det sætter sig nemlig rigtig godt!

Du kan fx forsøge at finde en billig skadeservice, som kan komme til din bolig og garantere, at den efterlades lugtfri. Nogle services benytter sig af ozongas, som hurtigt og nemt at fjerne lugtgener.

Det er naturligvis dyrere end at gøre det selv, til gengæld er du sikker på at komme lugtgenerne til livs! Den smarte ozongas kan desuden bruges til at affugte og fjerne skimmelsvamp! Så hvis du tilmed oplever nogle af disse problemer, kan du med fordel slå flere fluer med ét smæk!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here