Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

I forbindelse med et dødsfald går man en sorgfuld tid i møde, og det kan til tider være svært at se enden på den. Derfor er der her listet tre råd, der kan hjælpe med at gøre den svære tid lidt nemmere at komme igennem.

#1 – Få hjælp til det praktiske

Når et familiemedlem går bort, er der mange praktiske ting, der skal tages hånd om. Dødsattesten skal udfyldes, begravelsen planlægges og dødsboet tømmes, hvis vedkommende boede alene. De praktiske gøremål er ofte svære at overskue, og derfor vælger mange at få hjælp til dem. Det gælder især for tømning og rengøring af dødsbo.

#2 – Brug hinanden

I en tid som denne er det godt at være der for og støtte op om hinanden. Mange oplever, at det hjælper at snakke om det, særligt hvis det er med nogen, som også kendte afdøde godt. Det er også vigtigt, at I husker at tale med familiens børn om det, der er sket – også selvom I måske tænker, at de er for små til at forstå det. Børn kan nemlig godt mærke, når de voksne er kede af det, og det smitter ofte af på dem, så de har sandsynligvis behov for at snakke om det.

#3 – Tag det i dit eget tempo

Der er mange måder at reagere og sørge på, og ingen af dem er mere rigtige end andre. Derfor skal du lytte til dig selv i processen og gøre det, der er rigtigt for dig. For nogen hjælper det at vende hurtigt tilbage til jobbet og hverdagen, mens andre har brug for at holde fri i en periode, fordi de ikke kan samle sig om arbejdet. Uanset om du vender tilbage med det samme eller ej, er det gavnligt at være i kontakt med din arbejdsplads, så dine kolleger ved, hvordan de skal forholde sig til situationen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here