Belysning

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvordan du skal lyse den mørke vinter op

Om sommeren har vi en god del lys, da vi har mange lyse timer i denne sæson. Her ligger vi ikke mærke til hvordan vores lamper skal lyse og hvor meget lys vi har brug for. Solen klare som regel vores behov på denne tid af året. Men om vinteren bliver det i modsat sommerperioden, meget mørkt i lang tid. Her går de pludseligt op for os hvor mørkt det egentlig kan blive. For når det bliver efter middag, begynder solen at gå ned og omkring 17-18-tiden, er det totalt mørkt uden for.

Brug de rigtige lamper

Har man ikke lys nok, vil ens bolig også blive tilsvarende mørk. Men her er det vigtigt at have lys nok. Hvis man ikke vil blænde sig selv helt i lys, så kan man købe mindre enkelte lamper, som giver et lys i et lille område og som peger nedad. Dette skaber et lille rum med lys, som man enten kan bruge til at lyse en del af stuen op med eller man kan sætte sig i nærheden af det, hvis man vil læse. Er man på udkig efter dette, kan man med fordel besøge siden her og finde den rette lampe. Der er lidt forskellige typer at vælge i mellem og forskellige størrelser.

Det brede lys

Men skal man have mere lys til f.eks. et køkken eller et bestemt sted i stuen, hvor alle er samlet, så skal man have lys, som lyser mere bredt ud. Jo mere bredt der bliver lyst ud, jo større vil rummet komme til at føles. Derudover vil det være letter at kunne orientere sig, når der er meget lys. Meget lys kan også hjælpe en med at vogne om morgenen, hvor det også er ret mørkt. Vi har brug for lys for at kunne være friske og have en god energi i løbet af dagen.