Kørekort

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

At få køre kort som ung er en stor ting, det er vigtigt at have og de fleste unge vil gerne så tidligt i gang, som muligt. Men mange forældre bliver overrasket over, hvor dyrt det rent faktisk er at få et kørekort i dag. Og der er også mange ting, som de unge kan forberede sig på før de begynder at tage kørekortet.

Undersøg priser

Hvis forældrene har tænkt sig at betale for kørekortet, så skal I undersøge priserne i god tid. Det er en god ide at være forberedt på at det koster en del mere, end da de selv tog kørekortet. Få et overblik over hvad det generelt koster, herefter lav en plan for opsparing. Det kan være et mindre beløb hver måned, som bliver sat til sidde. Det kan også være at den unge selv har et fritidsarbejde og derfor ville kunne lægge nogle penge til siden også. Så går det hurtigere med opsparingen og så giver I heller ikke det hele, men giver en god hjælpende hånd.

Få overblik over køreskoler i dit område

Tjek hvilke køreskoler der er i området hvor I bor, der kan være stor forskel på hvordan kørelærerne er og hvordan forløbet forgår. Næsten alle køreskoler har en dag hvor man kan komme på besøg og høre om, hvordan forløbet kommer til at forgå hos dem. De unge får også her chancen for at lære kørelæren bedre at kende. Det kan være altafgørende for de unge, at de har dannet sig et indtryk af køreskolen og læreren på forhånd.

Førstehjælpskursus

I forløbet skal de unge også gennemføre et førstehjælpskursus. Dette koster penge udover lektioner og køretimer, typisk 750 kr. Her vil de komme igennem hvilke ulykkestyper der findes og hvilke skader der kan ske ved forskellige hastigheder. Derudover vil de også lære at give førstehjælp, hjertemassage og førstehjælp til blødninger.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here