Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Skal du inden for en nærmere fremtid, være bosat i udlandet i en længere periode – pga. arbejde, uddannelse eller andet. Så får du i denne artikel, nogle nemme tips til hvordan du kommer godt fra start på din nye og spændende eventyr.

Lær de mest almene gloser inden afrejse

Frankrig, Østrig eller Japan? Uanset hvor du skal hen og bo i en periode, så er det altid en rigtig god ide at sætte sig ind i det sprog – som befolkning taler til dagligt. Du vil automatisk få en bedre start, når du bl.a. skal købe ind, skal til frisøren, eller bestille mad og drikker på en café.

Som tiden går, vil du lære flere og flere ord og sætninger, og inden du ser dig om – så kan du føre en samtale på det pågældende sprog.

Få oversat vigtige dokumenter

Alt efter, hvad du skal og hvor du skal hen, så er der for det meste nogle dokumenter som skal vises for at du kan komme ind på din uddannelse, eller starte op på et nyt job. Her er det naturligvis en rigtig god ide at få oversat disse dokumenter som skal bruges – så beslutningstagerne kan læse det som de gerne vil vide om dig. Undersøg derfor hvilke dokumenter der skal bruges, og få dokumenterne oversat af en autoriseret oversætter.

Skab et netværk

Netværk, Netværk, Netværk. Noget af det vigtigste er at få sig et godt og stærkt netværk – når man skal flytte et sted hen, hvor man ingen kender. Det giver en god mulighed for at blive social inden for kort tid, og ikke kommer hjem og er ensom – lang væk fra det som man kender.

Undersøg evt. sociale medier som LinkedIn, eller på online foras, om der er nogle netværk som du kan deltage i – og komme i tale med nogle i nærområdet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here