Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Inden længe melder efteråret sin ankomst, og selvom der er lidt tid til, at du skal sætte havemøblerne ind igen, er det en god ide at planlægge, hvordan du på bedste vis gør haven klar til efteråret og vinteren. Udnyt de sidste sensommerdage og starten af efteråret til en klargøring af haven.

Herunder får du gode ideer til, hvad du kan gøre for at haven bliver klar til efteråret og vinteren.

Tag et kig på dine haveredskaber

Det er en god ide at bruge sensommeren på at gennemgå dine haveredskaber. Måske trænger nogle af dem til at blive vasket, smurt med olie eller måske endda udskiftet. Gode haveredskaber er vigtige for at havearbejdet er sjovt og nemt. Tag også et grundigt kig på din plæneklipper og foretag et grundigt eftersyn af plæneklipperens dele. Gøre plæneklipperen ren og fjern græs og andet snavs. Giv den evt. en omgang olie hvis nødvendigt.

Plej dine havemøbler

Inden havemøblerne skal pakkes væk, er det en god ide at give dem en god omgang vask. Brug en sæbe der passer til træsorten. Efter vasken kan du med fordel give møblerne olie. Olien gør træet modstandsdygtigt og giver det god pleje. Så er møblerne klar til at blive sat ind hen over vinteren og endnu mere klar til næste forår.

Ryd op i haven

Start med at fjerne visne blade og blomster. Mange sommerblomstrer begynder så småt at afblomstre. Nogle sommerblomster kan overvintre udendørs, mens andre blomster helst skal sættes indendørs.

Sorter i dine krukker og bede og kassér evt. krukker og potter som er gået itu. Så har du plads til at købe nogle nye krukker til næste forår. Det kan være en god ide at gøre dine plantekasser og krukker rene, så der ikke ligger gammelt jord i dem og rådner hen over vinteren.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here