Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du først en gang har haft blærebetændelse, så er der ikke nogen tvivl om, at du gerne vil undgå det igen. Da der er tale om en betændelse, er det en infektion. Det giver anledning til hyppig og ikke mindst smertefuld vandladning. Det er med andre ord ganske ubehageligt, og hvis du aldrig har haft det, er det ikke noget du skal ønske dig. Både mænd og kvinder kan rammes af det, men da kvinder har et kortere urinrør, er det oftest dem der rammes.

Det gode er, at det rent faktisk er rimelig nemt at slippe for. Tager man disse forholdsregler, er det risikoen for at blive ramt i hvert fald markant lavere.

Sid hverken for koldt eller varmt

Der er nok mange, der har hørt at man ikke skal sidde for koldt, da dette er en af de hyppigste årsager til infektionen. Sidder man for lang tid på kold jord, på en kold bænk eller lignende er der en voldsomt øget risiko for at blærebetændelsen udvikles.  Der er færre der ved, at det faktisk også er en dårlig ide at sidde for varmt. Det er således en rigtig dårlig ide at skrue godt op for sædevarmen i en bil, eller at sætte sig på en radiator – sidstnævnte er det trods alt nok også de færreste der gør.

Hvordan med sex?

Sex kan faktisk også spille en stor rolle i blærebetændelse. Efter sex er det eksempelvis vigtigt at du som kvinde går på toilettet lige efter, da man på den måde får bakterier ud af kroppen. Når man har sex med en ny partner, er det ligeledes en god ide at starte lidt forsigtigt, da smårifter og lignende kan være medvirkende til øget risiko for infektion.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here