Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Selvom vi hvert år topper alverdens lister over de mest lykkelige folkefærd i verden, så er der også en anden side af den medalje. Der er nemlig rigtig mange danskere der lider af psykiske lidelser som depressioner og lignende. At tro at depressioner kun rammer en bestemt type mennesker er en alvorlig fejl. Det er klart, at der er nogen, der er mere udsatte end andre, men alle kan rammes.

Man kan derfor heller ikke over en bred kam sige, at her er det nemme tip til at undgå depressioner, men der er mange ting man kan gøre, for at at minimere sandsynligheden. En af de måderne er, at man helt generelt holder sig sund.

Psykiatrifondens 8 gode råd

På psykiatrifonden kan man læse følgende gode råd til hvordan man kan gøre sit til at holde depressioner på afstand.

  • Bevæg dig hver dag
  • Hold igen med alkohol
  • Spis sundt, regelmæssigt og varieret
  • Pas dine sengetider
  • Undgå at isolere dig
  • Pas på stress
  • Reagér på de første tegn på depression
  • Få dagslys hver dag – specielt i vinterhalvåret

Hvis man kigger på disse 8 gode råd, så siger det næsten sig selv, at det er noget der er sundt for alle at leve efter. I disse corona tider, skal man naturligvis lige været det femte råd lidt.

En af de vigtigste i dette er mulighed det syvende punkt, nemlig at man reagerer ved første tegn. Tag kontakt til en psykolog, terapeut eller en anden fagperson eller bare nogen i dit netværk, som måske har været i en lignende situation. Stress og depression er ofte forbundet, og modsat de andre ting, er der sværere at lave om på.

Man kan hurtigt begynde at bevæge sig mig, at hold eigen med alkoholen, spise sundere og få en god søvnrytme. Men har depressionen først indfundet sig, eller er man først ramt af stress, kan det være svært at arbejde sig ud af det.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here