Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Skimmelsvamp – alene ordet kan nærmest få det løbe koldt ned ad ryggen på det fleste. Det kan godt være, at der ikke er ret mange, der rent faktisk ved, hvad det er, eller hvorfor det er skadeligt. Alle ved dog, at det ikke er noget man vil have. Der findes mange forskellige former for skimmelsvamp, og mens nogle af meget skadelige for helbreddet, er andre ganske uskadelige. Der er også stor forskel på, hvem der er, der bliver udsat for det, hvor skadeligt det er. Har man mistanke om skimmelsvamp bør man altid få lavet en grundig undersøgelse af det. Der er mange virksomheder der tilbyder dette, blandt andet OBH-Gruppen, der er blandt landets førende på området.

Svært at slippe af med

At slippe af med skimmelsvamp kan være en større operation. I nogle tilfælde kan det vaskes væk, men ofte skal der langt mere til. Det kommer meget an på, hvornår man opdager det. Problemet er i høj grad, at man nogle gange først opdager skimmelsvampangrebet meget sent. Ofte er det nødvendigt at fjerne de de materialer, hvor skimmelsvampen gror, hvilket ofte vil være en væg. Dette gør det også til en potentiel meget bekostelig affære. Det er dog især vigtigt at finde ud af, hvor skimmelsvampen kommer fra, så man kan blive det helt frit.

Nemt at undgå

Skimmelsvamp kan som nævnt være besværligt at slippe af med. Til gengæld er det faktisk  slet ikke så svært helt at undgå at få det inden for døren. Dette er naturligvis at foretrække, da forebyggelse altid er bedre end behandling.

Der findes mange forskellige råd til hvordan i slipper for at få skimmelsvamp. Her er nogle af de bedste og mest effektive.

Sørg for at lufte ud flere gange dagligt. Lav meget gerne gennemtræk i 5 til 10 minutter et par gange hver dag. Især i badeværelse og køkken, der er mest udsat for fugt. I køkkenet er det samtidig vigtigt at du husker at bruge emhætten.

Det handler i høj grad om at have en tør bolig. Dette får du ved at gøre ovenstående, men også ved at sørge for at holde en jævn temperatur i hjemmet. Hvis der er stor forskel på temperaturen fra rum til rum, opstår der nemt fugt. En anden ting du skal stoppe med, hvis du gør det, er at tørre tøj uden for. Det afgiver en masse fugt og giver et dårligt indeklima.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here