Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vi lever i et samfund hvor vi aldrig har været mere veluddannede og kvalificerede, end vi er i dag, men vi desværre også i et samfund med stor arbejdsløshed, da der ikke er nok jobs til alle. Derfor er det ikke længere nok at være veluddannet og kvalificeret, men man skal også kunne vise det. Første skridt i jobjagten er nemlig at blive valgt, og hvis der er flere hundrede som søger samme job, så er det lige meget at man er den bedste til jobbet, hvis man ikke kan vise det i sin jobansøgning. Find hjælp til din jobansøgning her.

Vær professionel og velformuleret

Det vigtigste ved ens jobansøgning og ens CV er selvfølgelig at formidle hvad man kan og hvad man allerede har været en del af, men alt dette er lige meget, hvis man ikke kan formulere sig korrekt. Efter stavekontrol og grammatikkontrol er blevet et fænomen, er vi blevet dårligere til at skrive, og Word retter altså ikke alle fejl for en. Hvis man sender en jobansøgning fyldt med fejl, så vil man ofte ryge i bunken med afslag, selvom man måske er den bedste.

Skil dig ud

Som sagt så kan der være flere hundrede om samme job, og hvis der kun er en håndfuld som bliver kaldt til samtale, så er det alpha omega, at man skiller sig ud fra mængden. Mange vælger at sende den klassiske jobansøgning på et hvidt a4 ark, hvor man fortæller hvorfor man er bedst til jobbet. Men når samtlige hundrede ansøgere laver den samme ansøgning, så bliver det svært for arbejdsgiveren at huske ens jobansøgning ud fra mængden. Derfor kan det bestemt betale sig at lave en anderledes jobansøgning. En anderledes jobansøgning som er springer i øjnene kan evt. inkludere nogen farver eller andre æstetiske virkemidler. Så længe man opretholder et vidst niveau af professionalitet, så vil sådan en jobansøgning bestemt hjælpe til at sikre en samtale.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here