Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du bor i København, eller hvilken som helst anden by, hvor husene er i flere etager, pg du bor i en lejlighed, kan der være god grund til at hyre en vinduespudser til at klare det for dig. Det er trods alt de færreste, der er vilde med at balancere på høje stiger eller lige har en lift til løfte sig op i højden. Hvis du derimod bor i en helt almindeligt parcelhus, og ikke er interesseret i at betale for at få pudset dine vinduer, så er det faktisk slet ikke så svært, som du måske går og tror.

Udstyret er halvdelen af arbejdet

Det første du skal vide er, at det bestemt ikke er ligegyldigt hvad for noget udstyr du bruger til det. En skraber kan mere eller mindre købes for stor mønt, men resultatet bliver også derefter. Invester i en god en af slagsen, der er slet ingen tvivl om, at det er pengene værd. Der findes også forskellige slags til inde og ude, da der er stor forskel på, hvor beskidte ruderne er. Det er derfor en rigtig dårlig ide at benytte den samme på begge sider af ruden. Med en god skraber, et viskestykke og en indvasker, som er den du rent faktisk renser med.

Brug koldt vand – helst ikke fra hanen

En rigtig vinduespudser bruger koldt vand, da de naturligvis ikke kan køre rundt med varmt  eller lunkent vand – det bør du også gøre. Der er mange af os, der har en tendens til gerne at ville bruge lunkent vand, når vi skal gøre rent, men det har ikke nogen positiv effekt. En lille spand koldt vand, lidt opvaskemiddel og eventuelt lidt salmiakspiritus til at fjerne genstridigt snavs, så er du godt i gang. Er det frostvejr, er det dog stadig en god ide med varmt vand, så det ikke fryser på ruden.

Der er dog det lille “men”, at bruger du vand fra hanen, som naturligvis er det mest oplagte, så bruger du også vand, der indeholder kalk, og kalk har en tendens til at lave pletter eller render. Har du en kondenstørretumbler, så kan du tage vandet derfra, og ellers kan du tilsætte lidt husholdningseddike (ca. en dl), som binder kalket til vandet.

Med disse små råd er du godt i gang, men det er dog stadig værd at overveje om det er tiden værd. En vinduespudser koster typiske omkring 200 kroner, og klarer på få minutter, hvad du kan være timer om.

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here