Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er ikke svært at finde en lækker lampe i en boligbutik, og det er heller ikke svært at komme til at skulle betale en mindre formue for en lampe i et unikt design. Der er dog også en anden ting, der ikke behøver at være svært, nemlig at lave den selv. På den måde er du også sikker på, at du får en lampe, der har en god historie og du har muligheden for at lave noget, der er unikt.

At lave et lampe kan sidestilles med at lave mange andre møbler eller lignende, nemlig at det kan være enkelt og nemt og tage ingen tid, eller du kan bruge oceaner af tid og ressourcer på at lave det lige efter dine ønsker og evner. Vi har fundet to løsninger, der er begge er nemme at gå til.

1: Lad pæren være lampen

En klassisk glødepære ser man ikke så tit længere, da de fleste er skiftet ud med LED eller lignende, men en flot glødepære har noget rustiskt og klassisk over sig, og ser superlækker ud som en lampe i sig selv. Det eneste du skal tage stilling til er hvordan ledningen skal se ud, og om den skal camoufleres, hvilket kan være med alt fra reb til stof eller skibsreb. Dette er en meget populær løsning, hvilket ikke mindst skyldes, at det er let at kaste sig over. Du kan komme i gang for et par hunderede kroner, en glødepære koster eksempelvis fra omkring 50 kroner her, men et reb kan købes til omkring 100 kroner eller endnu billigere brugt, og så en fatning i IKEA eller lignende til 50 kroner.

2: Brug brugte glas

Anden løsning tager udgangspunkt i ovenstående eksempel, men i stedet for ikke at have en skærm bruger du et brugt syltetøjsglas, rødbedeglas eller lignende. Det er ret nemt at arbejde med låget, og der gøre plads til fatningen. Det kræver altså ikke de helt store håndværksmæssige færdigheder at komme i gang. Det vigtigste er her, at du husker at bruge kroge eller hvad du nu hænger op med, der er stærke nok, da glas godt kan være til den tunge side. Du kan eventuelt lave en lille installation, hvor du hænger 3-4 glas op med siden af hinanden i forskellige højder, hvilket giver et utrolig spændende lys. Alternativt kan du male nogle af glas og dermed skabe et farvespil.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here