Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Du har måske en drøm om at komme i gang med at investere, men tør ikke at springe ud i det. Måske tror du, at det er svært? Det er det faktisk ikke. Her har vi samlet en række nemme tips, du kan følge, hvis du gerne vil i gang med at investere.

Find ud af, hvor risikovillig du er

Det første, du skal gøre, inden du giver dig i kast med at investere, er at gøre op med dig selv, hvorfor du har sparet op. Hvad skal du bruge pengene til, og hvornår skal du bruge dem? Hvis de skal bruges til udbetaling til et hus, skal man sørge for at investere dem meget forsigtigt. Er det derimod penge, du først skal bruge om 20 år, kan du løbe en større risiko.

Du skal altså gøre det klart, hvor villig du er til at løbe en risiko. Det handler om at mærke efter, hvordan du vil have det med, at din investering pludselig bliver mindre værd. Har du råd til at tabe de penge, du investerer? Er målet eksempelvis at have penge til at tage ud at rejse, når du bliver gammel, så betyder det ikke helt så meget, om du taber eller vinder, end hvis du har brug for pengene til udbetaling på et hus, du og din familie kan bo i.

Skal du overhovedet investere?

Inden du investerer, skal du overveje, om det overhovedet kan betale sig. Ville pengene være bedre givet ud, hvis du betaler et eventuelt lån af? Det kan være en god idé at komme af med en dyr gæld i stedet, hvis du eksempelvis har et lån, hvis renteudgifter overstiger dit afkast.

Det næste skridt er at vurdere, hvor meget du selv vil gøre for dine investeringer. Vil du eksempelvis selv finde de aktier, du vil investere i, eller vil du hellere have en investeringsforening til at tage sig af det? Det dyreste er at få folk til at investere for sig, men det er samtidig her, du har den mindste risiko, hvis du ikke kender til aktiemarkedet på forhånd.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here