Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Gulvet skal kunne holde til meget i løbet af den årrække man bor i huset, og selvom gulvet er af god kvalitet, så vil det på et tidspunkt ende med at blive slidt og grimt. Men inden man beslutter sig for at skifte gulvet ud, så skal man lige overveje, om det kan betale sig at renovere gulvet selv. I nogle tilfælde kan man nemlig fikse gulvet, så det igen kommer til at se flot og nyt ud, uden at man skal købe et nyt gulv.

Slib gulvet ned

For at få en pæn og behagelig overflade skal man have fat i en slibemaskine og noget sandpapir, så man kan få fjernet alle splinter, buler og hakker. Dette arbejde kan godt tage enormt langt tid, hvis man har et stort areal som skal slibes ned.

Behandling af gulvet

Efter gulvet er blevet ned, skal det behandles med noget træimprægnering, så det på ny kan modstå slid. Dette kan man med fordel gøre en gang om året, så gulvet fortsætter med at være resistent overfor slid og stød.

Overvej om det kan betale sig

Det er dog ikke alle gulve som kan reddes, og derfor kan det ikke betale sig at begynde på en omfattende renovering. Hvis gulvet fx flere gange før er blevet slebet ned og derfor er blevet for tyndt, så skal man ikke begynde og istandsætte det. Hvis man renovere på et gulv som er for tyndt, risikere man, at gulvet meget hurtigt vil gå i stykker derefter.

Køb et nyt gulv

Hvis det altså ikke er muligt at reparerer det gamle gulv, så må det også vær i så dårlig stand, at man bliver nød til at få lagt et nyt lækkert gulv. Så når man skal have et nyt plankegulv, skal man gå efter den højeste kvalitet, så det det kan holde til meget.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here