Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

At blive forældre er en stor omvæltning, ikke mindst hvis der er første gang og alting er helt nyt, og man ikke tidligere har skulle tage vare på et lille liv. Selvom der ikke er nogen babyer der er helt ens, så er det for manges vedkommende ikke det store problem med søvn de første par uger, hvor babyen ikke laver meget andet end at spise og sove, og det er ikke unormalt at tæt op mod 20 timer af døgnets 24 foregår med lukkede øjne.

Det kan derfor også blive en meget stor omvæltning, når jeres lille baby lige pludselig begynder at ligge vågen og larme om natten. En baby har ikke skyggen af døgnrytme i de første måneder, og registrerer derfor heller ikke i særlig høj grad om det er nat elle dag, hvilket betyder at det sagtens sove det meste af dagen og være vågen meget af natten.

Der er ikke noget let universalråd der får alle babyer til at sove, og hvis nogen siger at de har det, så kan du være sikker på de lyver. Der findes dog en række tips der måske kan være med til at gøre det lidt lettere at putte om natten og dermed sikre jer lidt tiltrængt nattesøvn.

Tryghed er kilden til god søvn

 En tryg baby er en glad baby, og hvis din baby er tryg og glad, kan du være sikker på, at det er lettere at få ham eller hende til at sove. Det er de færreste af os vokse mennesker der bryder os om at få mindsket vores bevægelighed, men helt anderledes er det for en lille baby der har tilbragt 9 måneder i mors mave.

At svøbe barnet i en dyne eller lignende giver det tryghed, og det kan være en rigtig god ide at supplere med en såkaldt babynest, der er med til skabe en ramme af tryghed om barnet, hvor det lettere falder til ro og dermed i søvn. Du kan læse mere om babynest her.

Drop nattesnakken

 Du kan ikke undgå at skulle skifte ble om natten og sikkert mange gange. Når man står op med barnet og pusler det, er det en rigtig dårlig ide at begynde at snakke til det, selvom det kan være svært at lade vær. Når man snakker forbinder barnet det med at være vågne, og kan derfor hurtigt tro, at det er tid til at være oppe og ikke sove. Så sig intet eller nøjes med at lave lavmælte lyde for at berolige det.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here