Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er vigtigere end nogensinde at passe på miljøet, og det gør vi ved at sparer på vores energiforbrug. Vi kan gøre meget for at spare på miljøet, og det er der heldigvis mange af os der gør. Vi kan tage cyklen eller offentlig transport i stedet for bilen, vi kan købe økologiske og andre fødevare som er skabt under forhold som skåner miljøet. Men en af de største forskelle vi kan gøre er at mindske vores energiforbrug i hjemmet, og der er flere ting vi selv kan gøre, inden vi lader en professionel murer om at klare resten.

Energibesparende rullegardiner

Selvom det ikke lyder af meget, så kan man købe rullegardiner som er designet til at holde varmen inde og kulden ude. Normalt tænker vi kun på gardiner som et stykke klæde som holder solen ude, men flere gardiner kan faktisk have en isolerende effekt. Et tykt gardin kan faktisk have den samme isolerende effekt som et helt lag glas.

Juster dit varmeanlæg

Mange oplever måske om vinteren, at deres radiatorer ikke kan varme hele huset op, ellers oplever de måske, at radiatoren varmer for meget i de varme måneder. Derfor kan det godt betale sig at tjekke varmeanlægget, så man eventuelt kan foretage en justering, så man undgår at betale for varme man ikke får eller ikke har brug for. Ofte kan folk opleve store besparelser ved at udskifte en radiatorventil.

Lad muren om isoleringen af huset

Noget af det vigtigste for et energioptimeret hus er selvfølgelig, at det holder tæt. Hvis huset ikke kan holde på varmen, bruger man nærmest automatisk flere penge på varmeregningen. Derfor er det vigtigt, at huset er velisoleret. Isoleringen er dog et stykke arbejde, som man bør overlade til muren, ellers risikere man at begå en fejl. Hvis man har et loft, kan man dog godt placere rockwool i mellemrummet mellem husets loft og loftets gulv.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here