Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Coronaen har efterhånden været over os i nogle måneder, og det sætter sine spor mange steder. Et af de steder som mange nok bemærker, er på sidebenene. Der er mange former for motion man stadig kan dyrke som løb og cykling. Da fitnesscentre er lukket, yogahold, holdsport osv er bandlyst er der dog mange, der kommer får langt mindre motion. Samtidig er der mange, der ikke skal cykle på arbejde, eller være aktiv på samme måde i hverdagen, som de har været vant til.

Det er rigtig farligt for kroppen med denne inaktivitet. Mathias Ried Larsen, der er seniorforsker og gruppeleder på Trygfondens Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet udtaler til Videnskab.dk, at 14 dage med inaktivitet kan betyde, at man taber helt op til et halvt kilo muskler i benene. Da dette har stået på i snart to måneder, er der dermed også mange, der vil have tabt langt over et kilo rene muskler i benene. Ens kondition bliver samtidig markant dårligere på blot to uger.

UD UD UD

Det er derfor meget vigtigt for dit helbreds skyld, at du ikke går i stå, selvom dine normale rutiner er udfordret. Selvom du ikke har været vant til at løbe, så kan det være en god ide at komme i gang. Invester i nogle løbesko (kan findes her) og kom ud på stierne eller i skoven.

Hvis du ikke har lyst til at løbe af den ene eller anden grund, så husk på, at det også er sundt at gå, især hvis du gør det i et rask tempo, kan du holde formen godt ved lige. Det anbefales som du nok ved, at man går min. 10.000 skridt om dagen. Brug din telefon til at tælle dine skridt eller køb en billig skridttæller.

Hvis du ikke laver noget, eller laver meget lidt, vil det føles meget hårdt at skulle i gang igen, når der igen åbnes mere i samfundet. Så lad ikke corona være en sovepude for din latente dovenskab.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here