Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Når motion er en stor del af ens liv, så er der intet mere irriterende end at blive ramt af en skade. Når man bliver ramt skade, som man har pådraget sig under et løb, så er der ikke så meget andet at gøre end at holde sig i ro. Det er dog ikke altid at ro hjælper, og når der er tale om irriterende skader som skinnebensbetændelse, så kan det kræve flere tiltag. Skinnebensbetændelse opstår typisk når ens underben er blevet belastet for hårdt i længere tid. Skinnebensbetændelse føles som en irritation omkring skinnebenet, hvilket gør at ens fod får besvær ved at vippe op og ned. Man kan dog selv gøre ting for at forebygge eller komme af med skinnebensbetændelse, inden man beslutter sig for at tage til lægen eller til fysioterapeuten.

Løb med kompressionsstrømper

Hvis man begynder at føle irritation om skinnebenet som minder om skinnebensbetændelse, kan det være en god idé at begynde at løbe med kompressionsstrømper. Strømperne hjælper ens fod og ankel med at lande rigtigt, så musklerne og leddene ikke bliver unødigt belastede under løbeturen. Derudover holder strømperne godt på varmen, hvilket holder musklerne fra at blive kolde. Køb dine kompressionsstrømper her.

Undgå at lande på hælen

Den belastning som kommer fra løb kommer ofte, når man som løber vælger at lande på hælen. Når man presser sig selv op igen, bliver ens muskel på siden af skinnebenet belastet meget, og det er der mange løbere som ikke kan tåle. I stedet bør man lande på forfoden eller flad fod, da dette ikke belaster foden så meget.

Skift løbeunderlaget ud

Skinnebensbetændelse kommer som oftest, når man har overbelastet sit skinneben på et hårdt underlag, hvilket er hvorfor man typisk godt kan spille fodbold på græs på trods af skinnebensbetændelse. Det er selvfølgelig bedst at holde en pause fra løb, men man kan godt begynde sin genoptræning ved at løbe på et blødt underlag.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here