Gode karakterer

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

I dagens samfund er der stort fokus på karakterer, og det kan være rigtig svært at leve op til for mange studerende. Tit handler det dog bare om at knække koden til de gode karakterer – og der kan vi hjælpe dig på vej.

Øv dig i at bruge fagsprog

En udfordring for mange studerende og gymnasieelever er at sætte deres viden i spil. Ofte forstår man godt, hvad teorierne går ud på, og man kan godt svare på eksamensopgaven. Alligevel halter karaktererne – og hvordan kan det være?

Et godt bud kan være, at du ikke får brugt fagsprog. Du har læst en masse teori, og der følger altid en hel masse begreber med. Sørg for at bruge dem, der hvor de passer ind. På den måde viser du, at du har forstået teorien, og at du kan finde ud af at bruge den. Dette tip kan snildt hæve dig to karakterer, hvis din opgave ellers er god.

Læs korrektur

Det er meget forskelligt, hvor meget vægt undervisere lægger på korrektur. Som udgangspunkt skal du dog altid sørge for, at din opgave er skrevet i godt sprog med tydelige formuleringer. En fejlfri (eller næsten fejlfri) opgave kan nemt blive bedømt til 1 eller 2 karakterer højere end en opgave med mange fejl. Hvis du har store problemer med at formulere dig, kan korrektur betyde forskellen på at dumpe eller bestå.

Det er heldigvis relativt billigt at få læst professionel korrektur på dine opgaver. Der findes mange sider på nettet, hvor du kan uploade din opgave og for en billig penge få læst god korrektur. Det er dog en god idé at tjekke andres erfaringer, før du vælger det første, det bedste firma. Det er nemlig ikke alle, der er så gode til stavning og grammatik, som de tror, så du kan risikere at få korrektur af dårlig kvalitet.

Du kan blandt andet finde god og billig korrekturlæsning her.

Tro ikke, at du kan klare alt i læseferien

Dette sidste tip er måske ikke ligefrem nemt. Vi kan dog ikke lade være med at tage det med, når det handler om karakterer. Den bedste vej til gode karakterer er nemlig, at du har styr på dit stof. På den måde skal der meget mindre arbejde til, jo bedre du bliver. Dermed kan det faktisk spare dig for en masse tid og besvær i længden. Alt, du skal gøre, er at læse det, du bliver bedt om, og følge med i undervisningen. På den måde opbygger du en forståelse for faget, som er guld værd, når du sidder til eksamen. Det er ofte den forståelse, der for eksempel skubber dig fra 10 til 12 – og måske endda fra 7 til 12.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here