Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der kan være mange spørgsmål, som du vil være nødt til at besvare, når du står til at skulle starte en virksomhed. Nogle kan måske virke vigtigere end andre. Et af de mere lavpraktiske spørgsmål, som faktisk kan have stor betydning at finde svar på, er spørgsmålet om, hvor din virksomhed skal have hjemme. Læs med her, hvis du endnu ikke har fundet et sted til din virksomhed.

Boliglån til nye lokaler

Nogle gange kan det være nødvendigt at låne penge til nye lokaler. I så fald er dette måske en af de første ting, du skal have styr på.

Sørg for at kigge efter den bedste bank til formålet. Der vil utvivlsomt være mange muligheder. Der er dog ikke givet, at de alle sammen vil være lige gode. I sidste ende er det ikke mindst omkostningerne, du skal være opmærksom på.

Det er dog vigtigt, at du låner med omtanke. Det indebærer blandt andet, at du ikke låner mere, end du har råd til – måske i særdeleshed ikke, hvis du endnu er ved at etablere din virksomhed. I stedet skal du tjekke ÅOP – årlige omkostninger i procent, for at kunne afgøre, om du har råd.

Har du andre muligheder?

Hvis endnu ikke har fundet lokaler, er det værd at overveje dine muligheder. For det er ikke altid nødvendigt at låne til nye lokaler. Tværtimod kan det være værd at se på, om der i virkeligheden findes andre, mere sikre muligheder.

I enmandsvirksomheder kan du eksempelvis overveje at høre til i dit eget hjem. Så kan du nemlig altid udvide på et senere tidspunkt, når du har større økonomisk sikkerhed.

Et andet alternativ er at leje lokaler for en kortere periode. På den måde binder du dig nemlig ikke på mere, end du har råd til. Også med denne mulighed kan du altid ændre kurs på et senere tidspunkt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here