Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vi kender alle til tilstoppede toiletter, stigende vand i brusekabinen eller andre problemer med afløbet. Det er svært at vide, hvad der er galt ved første øjekast, og det er ikke et problem, nogen har lyst til at stå med. Kloaksystemet er dog en del af din bolig og skal vedligeholdes ligesom alt andet. I hverdagen tænker de færreste over kloaksystemet og dens tilstand, men som med alt andet i din bolig, der ikke bliver vedligeholdt, kan der komme problemer. Små problemer med kloaksystemet, der ikke bliver tilset, kan resultere i alt fra fugt til rotter i din bolig.

Hvis du oplever problemer

Oplever du, at afløbet er stoppet og måske lugter grimt, kan du tilkalde en kloakservice. Hos kloakmester Brøndby kan du læse om, hvad du skal gøre, når du har et stoppet toilet, og du kan ringe døgnet rund. Her kan du også finde gode råd til, hvordan du vedligeholder og selv ordner afløbet ved mindre problemer. Hvis du har et stoppet afløb såsom i bruseren eller vasken, kan du prøve at fikse problemet selv, før du ringer til kloakmesteren. Du skal fjerne det skidt, du kan se i afløbet og hælde et par liter kogende vand deri. Hvis vandet stadig ikke løber igennem, efter du har prøvet dette et par gange, kan du ringe til en professionel.

Hvad kan du gøre for at undgå tilstoppet afløb?

For at holde din kloak sund kræver det vedligeholdelse af dit kloaksystem fra tid til anden. Hvis du følger nedenstående trin, hjælper du med at holde kloaksystemet rent og kan undgå, at det stopper til.

  • Hæld aldrig fedt, olie, kaffegrums og æggehvider i vasken. Hæld heller aldrig maling eller andre skadelige stoffer i afløbet.
  • Skyl ikke vatpinde, kattegrus, køkkenrulle, klude, hår, cigaret skodder eller bleer ud i toilettet
  • Rens dine tagrender for blade og snavs om efteråret, når bladene begynder at falde. Skyl også tagrenderne med vand.
  • Rens gulvafløb og vandlåse jævnligt. Dette kan også gøres ved at fjerne skidt og snavs fra afløbet og hælde kogende vand i.
  • Hold øje med kloakristerne på vejen for at se, om de flyder over eller lugter grimt

Det skader heller ikke at få et eftersyn af kloaknettet engang imellem fra en autoriseret kloakmester. Hvis du hjælper med at holde kloaksystemet sundt og rent, undgår du stoppede afløb og større skader i fremtiden.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here