Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Er du træt af at kigge ud ad vinduet og se en græsplæne, der mildest talt ikke har meget liv tilbage i sig? Så er du helt sikkert ikke den eneste. Der er mange danskere, der gerne vil have en flot, grøn plæne, men som ikke helt ved, hvad de skal gøre, eller hvor de skal starte. Det kan du få nogle tips til her.

Det kan godt være det værd at starte helt forfra

I nogle tilfælde vil din græsplæne være så beskadiget, at det ikke kan lade sig gøre at redde den – det er i hvert fald ikke besværet værd. Her vil det give mere mening at begynde forfra på græsplænen og så en ny omgang græs. For at give den nye græsplæne de mest optimale muligheder for at blive flot, kan det være en god ide at vende jorden, så der ligger et tyndt, fint lag jord uden sten øverst – dette kan f.eks. gøres med en traktorfræser.

Godt med vand er en af nøglerne

Dit græs bliver aldrig grønt, hvis det ikke får vand. Og med den udvikling vi ser i klimaet lige nu, er vejret meget uforudsigeligt, og der er risiko for lange perioder med tørke. Det er på ingen måde godt for din græsplæne. Et vandingssystem med sprinklere kan derfor være en god ide, da det sørger for, at græsset hele tiden får det vand, det har brug for.

En klippet græsplæne er en flottere græsplæne

Når din græsplæne begynder at blive for lang, kan det godt ende med at se ud som om, at det ikke rigtig er meningen. Det kan godt gå hen og ligne ukrudt, hvilket jo ikke er det, du gerne vil med din græsplæne. Sørg derfor for at få den slået, eller skaf dig en robotplæneklipper, hvis du ikke selv gider opgaven.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here