Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

At have en god ejendomsservice kan betyde meget for forholdet mellem udlejer og lejer. Lejerne skal have en følelse af, at de bor i en ren og vedligeholdt bygning. 

Har man som udlejer flere bygninger man skal tage sig af, kan det derfor være en god idé at sørge for service til bygningen. Og hvad indebærer det så?

Service eller vicevært?

En vicevært er også en del af ejendomsservice, blot er det en mere personlig version. Vælger du almen service, vil du få almindelig vedligeholdelse af ejendommen. Her vælger du helt selv, hvilken ydelse du gerne vil have gjort. Det kan fx være trappevask, vinduespudsning eller rensning af tagrender og afløb. Vælger du i stedet en vicevært, har du mulighed for at der bliver ordnet flere opgaver. En vicevært kan holde øje med bygningen, som sørger for at der bliver taget hånd om problemerne, med det samme at der sker noget.

Vicevært løsningen er dyrere end den almindelige ejendomsservice, men til gengæld vil du kunne tage mange problemer i opløbet. Men vicevært vil også kunne administrative opgaver som flyttesyn og kontakt med kommunen. Det vil aflaste meget for dig som udlejer.

Husk det udvendige areal

Som regel er det ikke kun bygningen, man ejer, men også noget omkringliggende areal. Det kan være en have eller et cykelskur. Her er det også vigtigt at vedligeholde. Med en gårdmand kan du få passet de grønne områder, og fejet hvor det er nødvendigt. Det vil betyde meget for lejerne, at der også er pænt udenfor. Hvis selve bygningen er blevet lidt grim, enten på grund af alger eller graffiti, kan du også hyre en professionel service til at fjerne det lige her. Eksemplet med alger er heller ikke kun for æstetikken, men også for at beskytte bygningen mod fx misfarvninger.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here