Det er nemt at spare penge
De fleste familier, der opererer med et husholdningsbudget, vil med stor sandsynlighed søge nye muligheder, hvormed de kan spare penge og i stedet bruge dem på sjovere ting.
Et af de steder, hvor man som familie kan spare mange penge, er ved at investere i efterisolering.
Derfor er der penge at spare
Isolering og efterisolering spiller en betydelig rolle, hvis man ønsker at reducere boligens varmetab og derved spare penge. Typisk er ældre huse udstyret med for lidt eller for gammelt isoleringsmateriale.
F.eks. har standarden for den anbefalede mængde og tykkelse på isolering ændret sig, så der i dag anvendes mere. Man lægger f.eks. gerne yderligere 20 c, isolering på lofter, da der her er et for tyndt lag, som varmen lettere trænger igennem – hvorefter den ganske enkelt siver ud.
Ligeledes er vores isoleringsmateriale i dag blevet væsentligt bedre. Hvor mange huse f.eks. har haft Leca-sten eller andet i væggen til isolering, er der i dag helt andre materialer i spil. En af årsagerne er, at de tidligere meget populære Leca-sten typisk falder sammen inde i væggen. Inde i hulmuren er de nemlig typisk faldet sammen, hvilket så efterlader dele af væggen bar. Det betyder, kulden kommer ind, varmen siver ud og at der opstår træk!
I dag er mange derfor overgået til f.eks. papiruld, som ikke falder sammen og er let at blæse ind i væggen.
Hvad end der lægges et tykkere lag isolering eller dækkes sammenfaldet (mangelfuld) isolering, er resultatet det samme. Varmen bliver i huset, hvormed der ikke skal bruges de samme ressourcer på at varme op og holde varmen konstant.
Det kan give besparelser på mange tusinde kroner!
Der er desuden en miljømæssig gevinst, da der som nævnt spares på ressourcerne og derved produceres mindre CO2.
Hvordan finder man ud af, om der mangler isolering i væg, på loft etc.?
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan spare penge på varmeregningen ved at isolere mere effektivt, kan du tilkalde en håndværker med speciale i isolering. Håndværkeren vil typisk kunne måle eller fotografere med en termisk aflæser, hvormed du får svar på, om der mangler isoleringsmateriale og er kuldebroer etc. i boligen.
Find yderligere information her og gå aldrig vinter og efterår i møde uden at have styr på, om dit hjem er isoleret tilstrækkeligt.