Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du har ledgigt eller døjer med smerter, kan du gøre meget for at komme til at leve et godt og aktivt liv. Herunder følger en række tips til, hvordan du på egen hånd får bugt med smerterne, så de ikke styrer dit liv.

Hvis du i forvejen har gode og sunde motionsvaner og spiser varieret kost, behøver du i de fleste tilfælde ikke at ændre din livsstil. Til gengæld kan det betyde, at du må tilpasse din daglige aktivitet, så den matcher dine smerter – og dagen dermed bliver lettere at komme igennem.

Du skal samtidig være opmærksom på, at du er særligt udsat for blodpropper og åreforkalkning, hvis du lider af leddegigt. Sund kost og motion, som gør dig forpustet og sikrer, at din puls kommer op, reducerer risikoen for at få hjerte-kar-sygdomme.

5 gode råd til dig, der døjer med daglige smerter

Råd #1: Først og fremmest er det vigtigt, at du indser, at du har smerter, og du ikke er sikker på, om de nogensinde forsvinder. Du er nødt til at bevare håbet, men også acceptere at de er der, så du må få det bedste ud af det.

Råd #2: Du bør opstille nogle konkrete målsætninger i forhold til din fritid, dit arbejde og dine sociale relationer. Det er nødvendigt, at du bruger din tid dér, hvor du får noget ud af dasgen, og du bør samtidig undgå at være inaktiv.

Råd #3: Det er vigtigt, at du motionerer. Du bør se, om du kan komme i den bedste form, din krop er i stand til – og vedligehold den. Det giver dig styrke til at kunne udholde og overkomme din smerte, da motion frigiver vigtige og positive stoffer i din hjerne, som samtidig virker smertestillende og er med til at gøre dig i bedre humør.

Råd #4: Investér eventuelt i kompressionsstøvler, som fås via dette links, da de kan hjælpe dig af med smerterne. De styrker samtidig blodomløbet, hvilket er sundt for både krop og sjæl.

Råd #5: Når din smerte er ved at vokse dig over hovedet, er det helt okay, at du bliver vred. Det kan hjælpe at få dine aggressioner ud, så smerterne ikke ender med at komme til at styre dit liv. Faktisk kan det give en følelse af frihed, hvis du siger højt, når du er træt af dine smerter.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here