Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der findes mange sælgere, og faktisk er det en af verdens ældste professioner. Siden tidernes morgen har mennesket skulle bytte eller sælge ting til hinanden, og det er ikke noget, der har ændret sig. Her får du 4 tips til, hvordan du finpudser dit håndværk og bliver en bedre sælger.

 

1: Lad være med at dvæle for længe ved et nej

Som mennesker søger vi anerkendelse. Det kan dog have en negativ indflydelse på, hvor godt du arbejder. Hvis du begynder at tvivle på dine evner, kan du ikke sælge – så lad være med at dvæle ved, at du får et nej. Omstil dig hurtigt og videre til den næste potentielle kunde.

 

2: Tag fat i beslutningstagerne

Det er en god idé at få fat i dem, der træffer beslutningerne, så tidligt i salgsprocessen som muligt. Det er nemlig afgørende for din evne til hurtigt at kunne sælge. Hvis ikke du gør det, kommer salgscyklussen til at trække i langdrag, og du spilder tid på kontakter, der ikke har mulighed for at sige ja. Har du behov for at få finpudset din salgsstrategi, så kan du læse mere her.

 

3: Kender du selv den kontekst, du sælger i?

Når du skal sælge noget, er det nødvendigt, at du kender den kontekst, du sælger over. Prøver du eksempelvis at sælge et helt nyt produkt, der ikke har været på markedet før? Eller prøver du at sælge noget, din kunde har i forvejen, blot bedre? Du skal være klar over, hvorfor du kontakter virksomheden, og hvordan det produkt, du sælger, kan gøre en forskel for dem. Det vil hjælpe dig med argumenterne, når de spørger ind til, hvorfor de skal handle med dig.

 

4: Skab tillid og øg din troværdighed

Det er vigtigt, at dine kunder har tillid til dig, så de ved, at de kan regne med det, du siger. Derfor skal du altid holde dit ord, hvis du eksempelvis har en aftale om et møde. Vær tålmodig over for kunden og sørg for at huske, hvem du har talt med, og hvad I har talt om. Brug folks fornavne, når du taler med dem. Selvfølgelig uden at overdrive.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here