Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

3 tips til dig, der skal en tur over grænsen

Der kan være mange gode grunde til at tage en tur over grænsen. Det kan være, at du skal holde en stor fest eller simpelthen bare indkøbe et lager til fremtidig brug.

Vi har samlet 3 tips til dig, der snart skal foretage en grænsehandlen. Så inden du spænder sikkerhedsselen, så læs lige med her!

Pas på pas

Ja, du skal passe på dit pas, når du skal over grænsen til Tyskland. Det er faktisk ikke alle, der er klar over, at det er lovpligtigt at medbringe pas, når man kører til Tyskland. Det fremgår dog af den danske paslov paragraf 2, at danske statsborgere skal være i besiddelse af et pas, når de krydser den danske landgrænse – og det gælder altså også, selvom man bare skal ned og købe sodavand!

Hvis du glemmer dit pas, kan det koste dig 600 kr., ja endda helt op til 1000 kr., hvis du ikke har et gyldigt pas. Derudover kan det tage lang tid, før du må komme ind i landet igen.

Kan det betale sig?

Man kører naturligvis over grænsen, fordi man kan købe varerne billigere, end vi har mulighed for i Danmark. Men hvornår kan det egentlig betale sig at køre over grænsen for det store indkøb? Vi har lavet en cirka beregning til dig, med udgangspunkt i sodavand og danske byer.

Kører du fra Aarhus, skal du minimum have 51 kasser sodavand med, før det kan betale sig. For Kolding lander tallet på 24, Odense 43 – og Aalborg snupper rekorden med et imponerende sodavandkasseantal på 82! Husk desuden, at der også er begrænsning for, hvor meget du må tage med. Reglen hedder, at man kun må købe “til eget forbrug”. Husk at læs op på reglerne for dette.

Gå ikke på kompromis med bilen

Bilen er jeres vigtigste redskab, når I skal en tur over grænsen. Det er derfor vigtigt, at I kommer afsted i en bil, som ikke svigter jer undervejs. Hvis I ikke har en god bil, kan I overveje udlejning af biler. Så kan I tilmed finde en, som har plads til et større sodavandslager.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here