Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Fagforeninger – noget som langt de fleste lønmodtagere er medlem af, men det kan være så svært at finde rundt i, hvad det er, hvorfor det er vigtigt, og hvordan du vælger den rigtige fagforening, der matcher dine behov samt placering på arbejdsmarkedet. I denne guide får du et par gode tips til nemt at finde den rette fagforening.

Tværfaglig eller fagspecifik fagforening?

Der findes 2 former for fagforeninger: Tværfaglige og fagspecifikke. Forskellen er, at alle og enhver kan melde sig ind i en tværfaglig fagforening uanset erhverv. Desuden er tværfaglige fagforeninger som regel større, samt kontingentet er lavere. En fagspecifik fagforening henvender sig derimod til personer, der besidder visse stillinger. Her er du garanteret en større mængde erfaring med lige netop dit erhverv, hvilket i nogle tilfælde betyder bedre rådgivning og flere relevante fordele.

Undersøg hvad de forskellige fagforeninger kan tilbyde dig

Der findes rigtig mange fagforeninger på markedet. Nogle af de ting, fagforeningerne tilbyder, de går naturligvis igen. Dog gør du alligevel klogt i at undersøge, hvad de forskellige fagforeninger er i stand til at tilbyde dig. Det kan være alt lige fra kurser, arrangementer samt andre attraktive medlemsfordele. Det nemmeste er at ringe til de forskellige fagforeninger og tage en snak med dem.

Har du svært ved at danne dig et overblik over, hvilken fagforening du skal vælge? Så kan du finde oversigter online, der gør det let at undersøge udvalget.

Sammenlign priser på fagforeningerne

Priserne på fagforeningerne i Danmark spænder bredt. Prisen afhænger først og fremmet af, om du melder dig ind i en tværfaglig eller fagspecifik fagforening. Derudover afhænger prisen også af følgende:

  • Hvilke ydelser der tilbydes.

  • Om du kombinerer fagforeningen med en a-kasse. Der er ofte penge at spare, hvis du melder dig ind i begge dele hos samme organisation.

  • Om fagforeningen tager del i overenskomstforhandlinger i din faggruppe.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here